τι ζητά η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Εκδόθηκε η 1Γ/2010 προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 3/22.9.2010, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά την πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό δεκαοκτώ (18) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης στη Βουλή των Ελλήνων.

Το σημαντικότερο είναι ότι, όσον αφορά τους υπολογιστές,
δεν αρκεί το πιστοποιητικό των τριών ενοτήτων

Τι ζητά λοιπόν η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

στην σελίδα 54, στο ΣΤΑΔΙΟ Β1, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι στους υποψηφίους θα δοθεί μια εκτύπωση και αυτοί θα πρέπει να πληκτρολογήσουν το κείμενο και να το διαμορφώσουν βάσει συγκεκριμένων οδηγιών μορφοποίησης ή σχετικού υποδείγματος.


Για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το πιστοποιητικό των τριών ενοτήτων είναι απαραίτητο. Επί της ουσίας όμως, δεν είναι αρκετό. Γι’ αυτό και οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε σεναριακές ασκήσεις.
Η ΟΥΣΙΑ είναι ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι ολοκληρωμένο και όχι απλώς να απαντήσουν μηχανικά σε ερωτήσεις.

Θυμηθείτε τώρα το μήνυμα που σας έστειλε ο φορέας DIPLOMA στις 10/9/2010.
Πρώτοι, και μοναδικοί έως τώρα, υλοποιήσαμε σεναριακές εξετάσεις σε in-ates μορφή.

Ο υποψήφιος θα δει το αριστερό έγγραφο και θα πρέπει να το μορφοποιήσει ούτως ώστε να μοιάζει με το δεξιό.

συνάδελφοι,

τα πράγματα αλλάζουν. Αργά μεν, αλλά αλλάζουν. Ο καθένας ας πάρει τις αποφάσεις του.

Εμείς τολμήσαμε κάτι διαφορετικό. ΕΣΕΙΣ;


Ολόκληρη η προκήρυξη βρίσκεται εδώ

Διαβάστε το ΣΤΑΔΙΟ Β1 της προκήρυξης

Β.1. Πληκτρολόγηση και επεξεργασία κειμένου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ)
(βαθμολογική βάση 55/100 και συντελεστής βαρύτητας 0,2)
Η εξέταση σε αυτό το αντικείμενο στόχο έχει να διαγνώσει την ικανότητα των υποψηφίων να πληκτρολογούν και να επεξεργάζονται κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή με ταχύτητα και ακρίβεια. Για τις ανάγκες της εξέτασης θα δοθεί στους υποψηφίους:
(α) ένα ηλεκτρονικό αρχείο με κείμενο 200−250 λέξεων μαζί με εκτύπωσή του η οποία θα περιέχει χειρόγραφες προσθήκες ή/και διορθώσεις (ορθογραφικές, συντακτικές, τονισμού, στίξης κ.λπ.) για να περαστούν στο ηλεκτρονικό αρχείο, και
(β) ένα δεύτερο κείμενο 200−250 λέξεων σε φυσική μορφή (εκτύπωση), το οποίο θα πρέπει να πληκτρολογηθεί και να διαμορφωθεί (ως προς τη μορφή των γραμματοσειρών, των παραγράφων κτλ.) βάσει συγκεκριμένων οδηγιών μορφοποίησης ή σχετικού υποδείγματος.

Τα κείμενα αυτά, τα οποία θα αντληθούν από τα Επίσημα Πρακτικά της Βουλής, μπορεί να περιέχουν ορισμένα αριθμητικά ή άλλα σύμβολα (π.χ., ημερομηνίες, νομισματικές μονάδες, ποσοστά κτλ.) αλλά όχι πίνακες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει μέσα σε είκοσι (20) λεπτά της ώρας να εκτελέσουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τις εργασίες που θα τους υποδειχθούν.

Για τη βαθμολόγηση της επίδοσης των υποψηφίων, η οποία θα βασιστεί στην εργασία που θα παραχθεί στον καθορισμένο χρόνο όπως αποτυπώνεται στις εκτυπώσεις που θα γίνουν, θα συνεκτιμηθούν αφενός η ταχύτητα πληκτρολόγησης και επεξεργασίας (όπως προκύπτει από την ποσότητα της εργασίας που θα παραχθεί στον καθορισμένο χρόνο) και αφετέρου η ποιότητα της εργασίας αυτής (ακρίβεια, απουσία λαθών, πιστή εφαρμογή των υποδείξεων διόρθωσης, αισθητική εμφάνιση των κειμένων κτλ.).


Κατηγορίες: Ενημερωτικά. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 απαντήσεις στο τι ζητά η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

  1. Ο/Η Απόστολος Ζόγκος λέει:

    Μια πολύ σημαντική εξέλιξη.
    Θεωρώ πως είναι μια επιβεβλημένη κίνηση διότι ΟΛΟΙ πλέον έχουμε καταλάβει ότι οι τρεις ενότητες με τον τρόπο που εξετάζονται δεν αποδεικνύουν τίποτα.
    Μπράβο στη Βουλή των Ελλήνων!!!

    Δεν βλέπω όμως σχόλια από τους ιδιοκτήτες των σχολών.
    Δεν γνωρίζω βέβαια και πόσοι επισκέφτηκαν και διάβασαν το συγκεκριμένο μήνυμα

  2. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 700

    Είναι απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί. Δεν θέλω να πιστεύω οτι πρόκειται για αδιαφορία εκ μέρους των συναδέλφων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *